Odprti seminarji Šole za Življenje ANANDA

Seminarji v nadaljevanju so javnega značaja, kar pomeni, da vpis v Šolo za Življenje ANANDA NI pogoj za udeležbo.

Če se želite udeležiti katerega koli izmed spodnjih seminarjev, potem nam pošljite povpraševanje na info@drdejanjaric.com ali pa se prijavite na naše e-poštno obveščanje, da boste obveščeni o bodočih javnih dogodkih.

1. Seminar: Uvod, 6. in 7. 4. 2024

Spoznavni uvodni vikend seminar bo namenjen predstavitvi programa, spoznavanju, ponovitvi vsebin iz osnovnih seminarjev (OTM, NTM, NVK), ki so pogoj za vpis v dvoletni program. Izvajali bomo praktične vaje, ki nas bodo povezale na nivoju Zavesti, v skupini bomo seveda izvedli uvodno meditacijo Stanja Enosti ter se srčno povezali.

2. Seminar: Jasna komunikacija in izražanje, 11. in 12. 5. 2024

V svojem dolgoletnem delu z ljudmi opažam, da imajo ljudje tukaj res veliko težav in prav preseganju ovir na poti do jasne, iskrene in sočutne komunikacije bo namenjen naš drugi seminar. Veliko bomo delali na preseganju omejujočih vzorcev glede učinkovitega in jasnega izražanja (npr. “moram biti tiho, ne smem izraziti svojih pristnih čustev, moram se podrejati drugim” itd.), postavitvi meja, kako jasno in odločno reči NE, brez občutka krivde in se zares jasno, odločno, a še vedno sočutno postaviti zase. Kreirali bomo tudi veliko občutkov, znanj, veščin, ki vam bodo lahko pomagali pri jasnejši in učinkovitejši komunikaciji.

3. Seminar: Epigenetika, 8. in 9. 6. 2024

Tokrat se bomo posvetili moderni znanosti epigenetike. Pogledali bomo kako mi sami z našimi mislimi in čustvi upravljamo izražanje naših genov in kako lahko z našo terapijo za katero se izobražujete pomagamo ljudem tudi do boljšega zdravja. Naučili se bomo tudi obvladovati stres in pogledali zakaj je to danes glavni vzrok večine bolezni. Delali bomo na omejujočih prepričanjih, ki vas morda držijo v primežu preteklosti tudi glede stresnih situacij v vsakodnevnem življenju. Je sploh možno v tem svetu živeti brez stresa ali se ga je potrebno le naučiti obvladovati?

5. Seminar: Faze duhovnega razvoja, 24. in 25. 8. 2024

Seminar bo namenjen bolj natančnemu spoznavanju Wilberjeve mape stanj zavesti in poglabljanju zavedanja v življenju. Poudarek srečanja bo prehod iz mentalnega na avtentični nivo zavesti, kar je ključ za bodoče terapevte/ke. Teoretično in praktično bomo spoznavali različna stanja zavesti preko katerih napreduje vsak posameznik, ki se za pot osvobajanja od ujetosti odloči. Ponovili bomo tudi osnove metodologije.

6. Seminar: Dialoški Jaz, 7. in 8. 9. 2024

Dotaknili se bomo pomembne tematike dela s stoli oz. I-pozicijami pri pomoči ljudem. Gre za zares pomembno področje, ki je zelo široko uporabno za preseganje težav posameznikov na kateremkoli nivoju zavesti, največ pa ga uporabljamo za pomoč ljudem na prehodu iz mentalnega na avtentični nivo.

Poleg glavne teme bomo imeli tudi dovolj časa za izmenjavo mnenj in izkušenj ter vsega novega, kar se je dogajalo od prejšnjega seminarja. Izvedli bomo tudi transformacijske meditacije.

7. Seminar: Napredno delo na čustvenih stanjih, 5. in 6. 10. 2024

Seminar Napredno delo na čustvenih stanjih je kombinacija elementov postopnega napredovanja v osebnem in duhovnem življenju (ozaveščanje, soočanje, poglabljanje realnosti in napredek), transpersonalnega dela (Subtilni nivo, Linking) ter čiščenja astralno – mentalnih usedlin iz celičnega spomina organov ter sistemov v fizičnem telesu s pomočjo transpersonalnega Subtilnega nivoja ter Kavzalnega jaza.

Do tega seminarja smo namenoma usmerjali pozornost samo na mentalno delo (vzorci, prepričanja) in delo na čustvenih blokadah, in tako pripravljali teren na zahtevno delo ozaveščanja ter soočanja s čustvi, ki se nahajajo v samem fizičnem telesu.

8. Seminar: Zunajčutne zaznave, 9. in 10. 11. 2024

Na tem seminarju si bomo podrobno ogledali vse štiri tipe ZČZ, skozi močno metodo theta stanja možganskih valov in stika z absolutnim nivojem zavesti.

Poleg vaj za izboljšanje zunajčutne zaznave bomo delali veliko na vzorcih in strahovih, ki vas morda na tem področju omejujejo, kreirali bomo tudi veliko število občutkov, ki vam bodo pomagali razviti optimalno zunajčutno zaznavo. Vse to vam bo pomagalo v vaših vsakodnevnih življenjih v odnosih z bližnjimi, sodelavci, nadrejenimi … Bi radi enostavno prebrali misli nekoga? Bi radi izvedeli resnično ozadje in pogledali iza fasade, ki jo človek navzven morda kaže? Vse to je mogoče in vam lahko zelo pomaga prepoznati laži in neresnice. Tako se vsekakor lahko uspešno izognete marsikateri neprijetnosti.

9. Seminar: Kreiranje obilja na vseh nivojih iz Srca, 7. in 8. 12. 2024

Na seminarju bomo veliko delali na vzorcih in strahovih, ki vas morda na tem področju življenja omejujejo, presegali bomo vplive na vseh nivojih, torej to življenje, od otroštva dalje, transgeneracijski epigenetski vpliv prednikov (kot vemo je na tem nivoju lahko veliko blokad, tukaj so vsi vplivi vojn in pomanjkanja naših prednikov), karmični vplivi in kolektivno nezavedno. Osvobajali se bomo tudi vplivov okolja in drugih oseb na področju obilja. Izvedli bomo tudi transformacijsko meditacijo za kreiranje obilja, povedal vam bom tudi malo znane skrivnosti kaj vam lahko še dodatno pomaga pritegniti v vaše življenje več vsega dobrega.

Na samem seminarju bomo kreirali tudi veliko število občutkov, ki vam bodo pomagali odpreti se in prejeti več obilja v vaša življenja. Izvedli bomo tudi skupinsko manifestacijo iz Kvantnega polja Enosti, ki bo zelo močna. Naučili pa se bomo tudi nove tehnike kvantne transmisije, ki vam bo še dodatno pomagala ohranjati visoko vibracijo vsakodnevno. Stanje naše vibracije vseh naših teles namreč določa koliko obilja bomo zares pritegnili v naša življenja. Zanimivo, transformacijsko in poučno bo, kot vedno.

12. Seminar: Nadaljevalni seminar Sočutne komunikacije, 8. in 9. 3. 2025

Sočutna komunikacija nam omogoča, da se povežemo z drugimi in da bolje razumemo, kako se počutijo. Prav tako nam pomaga, da se bolje razumemo sami in sprejmemo svoje občutke ter potrebe. Ko uporabljamo sočutno komunikacijo, vzpostavimo globlje in bolj trajne odnose, kar pripomore k našemu zadovoljstvu v življenju. Na Nadaljevalnem seminarju sočutne komunikacije bomo poglabljali znanje in znanost o lepih, sočutnih odnosih, daleč onkraj iluzij mentalno – čustvenih dram. Priložnost bo za veliko vaj, da bomo dejansko vso teoretično znanje prenesli v vsakodnevne situacije, kar vam bo zares pomagalo vzpostaviti globlje razumevanje in stik na nivoju potreb Srca s seboj in drugimi.

13. Seminar: Intenziv razsvetljenja, termin še ni znan

Izveden bo seminar oz. retreat Intenziv razsvetljenja katerega edini namen je preko preverjene in učinkovite tehnike dela v diadah praktično doživeti stanje Absolutne Resnice, Samospoznanja, Enosti, povezave z Izvornim, Bogom, ipd.

V parih se bomo namreč cel vikend spraševali: Kdo sem jaz? Kaj sem jaz? Kaj je drugi? Temeljna vprašanja torej. Spoznanje svoje prave, večne, neskončne in resnične identitete bi za vsako dušo morala biti prioriteta. Pa je res temu tako? Sedaj imamo priložnost, da skupaj doživimo Resnico, onkraj vseh iluzij.

14. Seminar: Kreiranje lepih odnosov in spolnost, termin še ni znan

Gre za tematiko, ki se je ljudje običajno najkasneje lotijo očistiti, saj je velikokrat povezana z veliko občutkov krivde in sramu. Delali bomo čiščenja v skupinah in vaje z zvokom za čiščenje astralnih usedlin na področju spolnih organov. Tematika je še kako pomembna za srečno in izpolnjujoče življenje.

Prosim vas, da umčke in obrambne mehanizme pustite kar doma, saj bo za globinske transformacije res še kako dobrodošla vaša iskrena odprtost in odsotnost upiranja spremembi. Saj veste, upiranje spremembi pomeni upiranje rasti. 😉

17. Seminar: Evolucija odnosa in osnovni principi Transpersonalne kvantne hipnoterapije, termin še ni znan

Tokrat se bomo učili pomoči ljudem v terapiji imenovani Evolucija odnosa. V samem pristopu pomoči bomo uporabljali tudi elemente Nenasilne verbalne komunikacije, ki smo se jih že naučili.

Evolucija odnosa v partnerski terapiji pomeni, da se partnerja skozi ta proces postopoma spreminjata in rasteta, tako individualno in tudi kot par. Cilj terapevta je olajšati ta proces, tako da partnerjema omogoči, da razvijata globlje razumevanje drug drugega, bolj zdravo komunikacijo in boljše strategije za obvladovanje težav. Sčasoma lahko to vodi do bolj trdnega, zadovoljujočega in trajnega odnosa med partnerjema.

Na tem seminarju bomo zajadrali tudi v vode hipnoterapije, naučili se bomo nekaj osnovnih korakov, kako lahko s tem znanjem še dodatno pomagamo ljudem, da presežejo omejujoče nezavedne vzorce, koncepte in zaobljube.

18. Seminar: Evolucija odnosa in osnovni principi Transpersonalne kvantne hipnoterapije – 2. del, termin še ni znan

Ta vikend se nadaljuje drugi del, ko bomo še poglobili vsa znanja te metode in opozorili na določene pasti, na kaj morate med procesom paziti.

Ponovno bomo izvedli vsaj eno ali dve superviziji v živo.

19. Seminar: Subtilni in kavzalni nivo – Evokacija in invokacija – 1. del, termin še ni znan

Na tem srečanju bomo poglobili teoretično in praktično znanje vseh stanj zavesti preko katerih potuje posameznik, ki se odloči za pot osvoboditve na vseh nivojih. Poudarek bo tokrat na višjem subtilnem nivoju in stiku z bitji tega nivoja zavesti.

V meditaciji bomo izvedli aktivacijo višjih stanj zavesti in se jih naučili prebuditi, kadarkoli in kjerkoli ste.

Predelali bomo razpredelnico duhovnega razvoja človeka po Kenu Wilberju in dr. Johnu Rowanu (osvobojena oseba od katere sem se imel milost učiti tudi osebno in je z iskrenim in poglobljenim delom na sebi dosegel najvišji nivo zavedanja).

Razložili bomo tudi Wilberjeve štiri kvadrante, ki so zelo pomembni za globlje razumevanje vpetosti človeka v družbo in v Univerzum.

Napredni seminar Subtilnega in Kavzalnega nivoja zavesti – Evokacija in invokacija vas bo popeljal v stik z bitji višjih nivojev na realen in prizemljen način. Namen vseh procesov je pomoč pri preseganju iluzije in sence (tudi subtilne) v vsakodnevnem življenju.

20. Seminar: Subtilni in kavzalni nivo – Evokacija in invokacija – 2. del, termin še ni znan

Poudarek seminarja bo na Invokaciji, kajti naš namen je osvoboditev na vseh nivojih. Procesi invokacije z visoko razvitimi bitji na višjem subtilnem nivoju zavesti vam lahko izdatno pomagajo pri procesu osvobajanja od iluzij nižjih nivojev, torej mentalnega in avtentičnega.

Človek sicer, napreduje od mentalnega ega (še prej telesni in družinski Jaz), do avtentičnega nivoja zavesti, sledi subtilni in kavzalni nivo ter zaključuje z nedualnim nivojem. Stanja zavesti boste lahko ob vaši odprtosti, ponižnosti in hvaležnosti izkusili tudi osebno, npr. v meditaciji za aktivacijo višjih stanj zavesti. Takšne prave transpersonalne duhovne izkušnje za vedno odvzamejo precej drame uma, zato ste lahko bolj v stiku s samim seboj in precej hitreje napredujete po duhovni poti na realen in prizemljen način.

21. Seminar: Intenziv razsvetljenja – 2. del, termin še ni znan

Ta vikend bo izveden drugi seminar oz. retreat Intenziv razsvetljenja katerega edini namen je preko preverjene in učinkovite tehnike dela v diadah praktično doživeti stanje Absolutne Resnice, Samospoznanja, Enosti, povezave z Izvornim, Bogom, ipd.

S spoznanjem svoje večne, popolne božanske narave se torej za vedno spremeni tvoje dojemanje sebe in sveta, ki nas obdaja. Z nekaj integracije v življenje lahko nato posamezniki zaživijo povsem drugače, kot so živeli prej, ko so še bili poistoveteni z iluzijo (mayo v sanskrtu).

Je stanje, kot bi resnično prišel nazaj Domov v svoj edini, pravi in večni dom. Posamezniki nato lažje in hitreje napredujejo na vseh področjih Življenja.